Jääkiekko on monia lapsia ja nuoria kiinnostava harrastus, jonka kustannukset voivat kuitenkin nousta useisiin tuhansiin euroihin. Joustoluotto auttaa tilanteissa, joissa kustannusten kattamiseen kaipaa hieman taloudellista joustoa.

Jääkiekko tarjoaa joukkuelajina paitsi liikuntaharrastuksen myös mahdollisuuden uusien ystävien löytämiseen. Jääkiekko on monipuolinen urheilulaji, joka antaa mahdollisuuden nuoren kehittymiseen niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Jääkiekon kustannukset koostuvat monista tekijöistä. Eri paikkakuntien ja harrastusmahdollisuutta tarjoavien tahojen välillä voi olla eroja. Edullisimmillaan harrastuksen voi aloittaa välineet hankkimalla, mutta jos jääkiekkokärpänen puraisee, on väistämättä edessä siirtyminen maksullisten harjoitusten piiriin. 

Jos harrastuksen taloudellinen rasite mietityttää, voi harrastuskustannusten kattamisen tueksi harkita joustoluottoa.

Jääkiekon harrastuskustannukset vaihtelevat pelaajan iän ja harjoitusmäärien mukaan

Jääkiekkoon liittyvät kustannukset syntyvät muun muassa jäsen-, harjoitus- ja peliaikamaksuista, varusteista sekä matkakustannuksista turnauksiin ja vieraspeleihin. Kustannuksiin vaikuttavat myös pelaajan ikä, seuran taso sekä harjoitusmäärät. Myös paikkakuntien ja seurojen välillä on eroja hintatasossa.

Yhden kauden kustannukset muodostuvat:

  • jäsenmaksuista seuralle (200–500 €)
  • jääharjoitusmaksuista (300–800 €)
  • valmennusmaksuista (100–300 €)
  • peliaikamaksuista (200–500 €)
  • varustekustannuksista (300–800 €)
  • matkakustannuksista (100–300 €)
  • leiri-/valmennusleirimaksuista (100–500 €).

Nämä kokonaiskustannukset asettuvat 1 200–3 700 euron välille, mutta muita kustannuksia voi lisäksi muodostua esimerkiksi seura-asuista. Mikäli lapsi kasvaa kauden aikana, saattaa varusteita myös joutua hankkimaan odotettua enemmän. Kustannusten karsimiseksi voi joitain varusteita pyrkiä ostamaan myös käytettyinä.

Joustoluotto talouden hallinnan varapelaajana

Perheenjäsenen harrastuskustannukset on otettava huomioon koko talouden budjetissa, sillä harrastusmaksujen noustessa useampaan tuhanteen euroon ne voivat muodostaa merkittävän menoerän. Jääkiekko on kuitenkin loistava harrastus monelle lapselle ja nuorelle, minkä vuoksi se on investointi fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. 

Jos harrastuskustannukset kuormittavat taloutta liikaa, voi haastavimpia hetkiä tukea ulkopuolisella rahoituksella. Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava ratkaisu, jolla rahaa voi nostaa oman tarpeensa mukaan. Ennen joustoluoton hakemista on kuitenkin varmistuttava siitä, että lainan voi myös maksaa takaisin.

Joustoluotto on ominaisuuksiltaan:

  • vakuudeton laina
  • joustava, sillä rahaa voi nostaa tarpeen mukaan luottorajan huomioiden
  • mukautettavissa erilaisiin rahatarpeisiin – sitä voi hakea aina 60 000 euroon saakka.

Kuten kaikki lainat, kannattaa myös joustoluotto aina kilpailuttaa, jotta löytää mahdollisimman edullisen ja omiin tarpeisiin sopivan luoton. Sortter on Suomen luotettavin lainavertailupalvelu, jonka ansiosta joustoluoton kilpailuttaminen hoituu nopeasti, helposti ja maksuttomasti: kilpailutamme lainat puolestasi edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan – yhdellä hakemuksella ja ilman piiloprinttiä.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Anni Karjalainen. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.