San Jose Sharksin suomalaisvahdin Kaapo Kähkösen nimi on noussut NHL:ssä siirtohuhuihin.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman raportoi 32 Thoughts -podcastissa, että muutamat NHL-seurat ovat kiinnittäneet katseensa 27-vuotiaaseen Kähköseen.

– Uskon, että muutama seura pitää häntä vaihtoehtona. Ensinnäkin, mikä on hänen kauppahintansa? Toiseksi, ainut kuulemani negatiivinen asia on se, ettei hänestä ole paljoa tietoa. Hänen ei ole täytynyt tehdä sitä aiemmin, Friedman sanoo viitaten Kähkösen vähäisiin ottelumääriin NHL:ssä.

– Jopa keskitason maalivahdit voivat olla nykypäivänä hyvin kalliita NHL:ssä, hän huomautti samalla.

Kähkönen on ollut viime aikoina kelpo vireessä sarjajumbo Sharksin tolppien välissä. Helsinkiläinen pelasi joulukuussa seitsemän NHL-ottelua torjuntaprosentilla 91,4.

– Kähkönen pelaa loistavaa kautta. Jotkut uskovat hänen olevan hyvä maalivahti. Hän on pelannut edistyneiden tilastoiden valossa todella hyvin. Eikä hän voi myöskään olla pelkästään pelisysteemin tuotos, sillä San Jose on päästänyt paljon maaleja. Tämän takia hänestä on pakko pitää, Friedman kuvaili suomalaisvahtia, jonka 2,75 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy kesällä 2024.

Friedman listasi ainakin Carolina Hurricanesin, New Jersey Devilsin ja Edmonton Oilersin olevan valmis maalivahtikaupoille.