HELSINKI. Leijonien joukkue Ruotsin EHT-turnaukseen julkistettiin maanantaina.

Joukkueessa ei ole erityisen suuria yllätyksiä. Koko kauden mitassa yksi yllättäjä on kuitenkin Niko Huuhtanen. Mikkelin Jukureiden laitahyökkääjä on nyt jo toista kertaa tällä kaudella mukana EHT-joukkueessa.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonenkin myönsi yllättyneensä pelaajan kehityksestä.

– En varmaan ennen kauden alkua olisi kuvitellut, että Huuhtanen on kahdesti EHT:llä. Aiemmin olin todennut, että hän oli vähän raakile kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. [Jukureiden päävalmentaja] Olli Jokinen on tehnyt hyvää työtä Jukureissa. Vaativa arki on vienyt Huuhtastakin eteenpäin, Jalonen sanoi lehdistölle Leijona-lounaalla.

20-vuotias Huuhtanen on voimahyökkääjä, joka kykenee myös ratkaisuihin. Tällä kaudella Huuhtanen on naulannut 43 ottelussa tehot 15+26=41, millä irtoaa koko Liigan pistepörssistä jo seitsemäs sija. Samalla Huuhtanen on onnistunut pelaamaan melko puhtaasti. Rangaistusminuutteja on kertynyt vain 30.

– Tietysti Huuhtasen korvienkin välissä on tapahtunut muutosta. Hän on alkanut leikkiä urheilijaa, Jalonen sanoi.

– Huuhtanen on oma itsensä ja uskaltaa olla sitä kaukalossakin. Joku toinen on vähän erilainen ja vähän vaikeaa on ruveta esittämään Huuhtasta jos ei ole samanlainen luonne.

– Tuollaisia pelaajia tarvitaan ehdottomasti, rouheutta ja sopivaa röyhkeyttä, intohimoa ja kykyä sekä halua ratkaista. Ei tuollaisia pelaajia missään ole ihan älyttömästi.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS