Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on kommentoinut tulevaisuuden suunnitelmiaan Jutulla-podcastissa, jota juontaa Anssi Mertaranta.

Jalosen pesti Leijonissa tulee päättymään kevään MM-kisoihin, jonka jälkeen suunnitelmat ovat vielä auki. Jalosella on kova halu jatkaa valmentajana, mutta hän ei aio hätäillä päätöksenteon kanssa.

– En tiedä yhtään, että missä ensi kaudella valmennan tai valmennanko. Haluaisin kyllä valmentaa, mutta ainakaan tässä vaiheessa ei ole mitään konkreettista.

– Mutta asiat voivat muuttua tässä ammatissa nopeasti. Joskus voi tulla kenkää, joskus voi aueta nopeastikin paikka valmentaa jossain. Ajattelin kuitenkin olla asian kanssa kärsivällinen ja uskoa, että jossain vaiheessa aukeaa hyvä tilaisuus, Jalonen kommentoi.

Euroopan huippuseurat ja NHL kiinnostavat

Leijonissa loistavaa jälkeä tehnyt valmentaja on haluttu nimi vapailla markkinoilla. Jalosen mukaan joitakin yhteydenottoja on jo tullut.

– Pari kyselyä on tullut. En ole niihin tarttunut, vaikka ne ovat olleet ihan hyviä vaihtoehtoja. Tässä on oppinut kuuntelemaan omaa sydäntään, että mitä haluaa tehdä seuraavaksi. Nyt on sellainen hetki, että olisi annettavaa ainakin jollekin eurooppalaiselle huippuseuralle.

Jalonen kertoo myös olevansa yhä kiinnostunut NHL:stä, mutta tiedostaa samalla, että maailman kovimpaan kiekkosarjaan ei niin vaan päästä.

– Pari kaveria on tehnyt sen (NHL-pestin) eteen hommia. Kyllä mua NHL:ssä apuvalmentajankin rooli kiinnostaa. Homma ei ole edennyt riittävän pitkälle. Parin seuran kanssa olen jutellut, mutta he ovat päätyneet eri ratkaisuihin.

– Mutta kuten ollaan nähty, niin Euroopasta on erittäin vaikea päästä sinne valmentamaan, jos et ole itse pelannut NHL:ssä, Jalonen huomauttaa.

LUE MYÖS