Kimmo Timonen muistelee uusimmassa Kimanttia-podcastin jaksossa urallaan pelaamiaan olympialaisia, joita kertyikin puolustajalegendalle kunnioitettavat viisi kappaletta.

Timonen ensimmäinen olympiakutsu osui vuoden 1998 Naganon kisoihin, joihin myös NHL-pelaajat osallistuivat ensimmäistä kertaa. Tuolla kaudella HIFK:ssa pelannut Timonen pääsi kisoihin alunperin ylimääräiseksi puolustajaksi. Tulevan NHL-tähtipuolustajan rooli kuitenkin kasvoi turnauksen edetessä.

Timosen mieleen jäi kisoista erityisesti välieräottelu Venäjää vastaan – ja Pavel Buren tekemät viisi maalia.

– Hauska juttu oli siinä, kun Jarmo Myllys oli maalilla. Se oli viisi läpiajoa, joista se (Bure) ne maalit teki, ja joka kerta haaroista. Jutilan Timo huusi Myllykselle, että ne haarat kiinni seuraavan kerran kun se pääsee läpi, Timonen muistelee.

Venäjälle välierässä hävinnyt Suomi palasi kisoista lopulta sensaatiomaisesti pronssimitalit kaulassa Leijonien lyötyä pronssipelissä Wayne Gretzkyn johtaman Kanadan tähtisikermän.

Uransa parhaaksi maajoukkuemuistoksi Timonen nostaa Torinon vuoden 2006 kisat, joissa kaikki pelinsä turnauksessa ennen finaalia voittanut Suomi hävisi finaalissa Ruotsille katkerasti maalein 2-3.

– Se oli meiltä loistava… eka treeneistä lähtien roolitukset toimi ja kaikille oli selvää, mitä tehdään. Se oli joukkue, jota on vaikea kuvailla sanoin. Kaikki hitsautui yhteen, roolit, ketjut ja pakkiparit. Finaalissa tunne oli, että jos pelataan samalla tavalla kuin aiemmin turnauksessa, niin voitetaan. Me ei päästy ihan sille tasolle kuin aiemmissa peleissä, Timonen muistaa katkeraan hopeamitaliin päättyneen turnauksen antia.

LUE MYÖS: