NHL-seura St. Louis Bluesia edustava suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen, 27, on saanut 108 700 euron päiväsakot törkeästä rattijuopumuksesta, uutisoi Yle. Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi Kapaselle rangaistukseksi sata päiväsakkoa. Syyttäjä vaati Kapaselle ehdollista vankeutta.

Kapanen jäi 1. elokuuta Siilinjärvellä poliisille kiinni rattijuopumuksesta. Hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0,56 milligrammaa litrassa, mikä vastaa 1,27 promillen lukemaa ylittäen törkeän rattijuopumuksen rajan.

Puolustuksen mukaan ehdollinen vankeusrangaistus haittaisi Kapasen työllistymismahdollisuuksia ja se olisi saattanut vaikuttaa jo nykyiseenkin sopimukseen. Puolustus esitti, että Kapaselle tuomittaisiin vain päiväsakkoja vedoten tapauksen saamaan suureen julkisuuteen.

Tapaus tuli ilmi viime vuoden syyskuussa, jolloin Kapanen myös totesi tehneensä virheen ja pahoitteli tekoaan.

LUE MYÖS