Jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen ottaa tuoreimmassa Kalju Corner -podcastin jaksossa kantaa Tapparaan isolla kohulla saapuneen ruotsalaispäävalmentaja Rikard Grönborgin jatkuvaan kanssakäymiseen tuomariston kanssa.

Lehkosta Grönborgin jatkuva tuomaritoiminnasta valittaminen on alkanut ärsyttää pahemman kerran.

– Pari kuukautta sitten kyseenalaistin Grönborgin toimintaa siitä, että se koko ajan huutaa tuomareille pelistä toiseen, erästä toiseen. Se on ihan toisteista koko ajan. Mun mielestä se rupeaa näyttämään ihan aasilta, Lehkonen lataa.

– Grönborgin pitäisi oikeasti alkaa keskittymään pelkästään valmentamiseen. Voi käydä sillä lailla, että oikeasti tuomarit ei jaksa enää kuunnella sitä ja rupeaa viheltämään vähän vihulaiselle. Jossain rajat tulee vastaan, ja tuo ei ole mun mielestä hyvän käytöksen rajoilla ollenkaan. Jopa Tapparan pelaaminen kärsii siitä, että koutsi ei keskity valmentamiseen vaan siihen, mitä tuomarit kentällä tekee, Lehkonen näkee.

Asiantuntijan mukaan käytös on Grönborgille tuttua jo aiemmilta vuosilta.

– Sillä oli jo Sveitsissä ihan samaa toimintaa, mitä olen kuullut raportteja. Se oli jo Sveitsissä samaa toisteista toimintaa, että tunne on napannut ja hän haluaa johdatella tuomareita viheltämään hänen etujensa mukaan, Lehkonen kertoo.

LUE MYÖS: