Jesse Puljujärven NHL-paluu sai ikävän käänteen keskiviikkona, kun suomalainen ei mahtunut kokoonpanoon Pittsburgh Penguinsin huipputärkeässä ottelussa.

Penguins hävisi Suomen aikaan keskiviikon vastaisena yönä kotikaukalossaan New York Islandersille jatkoajalla lukemin 4-5. Penguins on nyt yhdeksän pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Puljujärven tilalle kokoonpanoon nostettiin suomalaishyökkääjä Valtteri Puustinen, joka teki kolmannessa erässä Penguinsin tärkeän 3-4-kavennusmaalin.

Penguinsin päävalmentajan Mike Sullivanin mukaan Puljujärven katsomokomennus ei johtunut terveyssyistä tai pelaajan säästelemisestä. Taustalla oli puhtaasti urheilulliset syyt.

– Ei, yritämme vain saada parhaan mahdollisen kokoonpanon, jolla voimme voittaa. Jesse on hyvä pelaaja ja hän on ollut hyvä lisä joukkueeseemme. Teemme päätökset kuitenkin ottelu kerrallaan. Tiedämme, että voimme luottavaisesti laittaa hänet kokoonpanoon, ja kun hän on kokoonpanossa, hän pystyy auttamaan meitä, Sullivan sanoi lehdistötilaisuudessa Pens Inside Scoopin mukaan.

Lonkkansa viime kesänä operoinut Puljujärvi on pelannut Penguinsin paidassa nyt kuusi ottelua ilman tehopisteitä. Hänen teholukemansa on +1.