Suomen Jääkiekkotuomarien liitto SJTL ry on julkaissut avoimen kirjeen, jossa tuomarit kertovat, etteivät he ole tällä hetkellä tyytyväisiä kaikkien valmentajien käytökseen.

– Viimeisen viikon otsikot sen sijaan eivät ole olleet iloisia. Keskiössä on ollut asiaton käytös. Kauden alussa yhteisesti sovitusta eettisestä säännöstöstä – code of conduct – ei ole ollut tietoakaan. Käytävillä on ollut huutelijoita ja räävistelijöitä aivan liian pitkään. Huono käytös ei ole hyväksyttävää, kirjeessä kirjoitetaan.

Samalla tuomarit kuitenkin huomauttavat, etteivät kaikki ole käyttäytyneet huonosti.

– Selvästi suurin osa liigayhteisöä toimii asiallisesti ja käyttäytyy hyvin.

Kirjeessä todetaan, että tuomaritkin ovat vain ihmisiä, joten virheitä sattuu, vaikka ne pyritäänkin pitämään minimissään. Tuomarit käyvät jokaisen ottelun jälkeen tarkkaan läpi, mitkä asiat menivät hyvin ja missä asioissa jäi parannettavaa.

Tuomareiden käytöstä saa myös ilman muuta kritisoida, mutta keskustelujen tulisi olla asiallisia.

– Liigakiekosta on tullut merkittävää viihdeliiketoimintaa, mutta kuitenkin aina on kyse urheilusta, pallopelistä. Hyvä liigayhteisö, liigatuomarit haluavat tällä avoimella kirjeellä peräänkuuluttaa hyviä käytöstapoja ja rehtiä meininkiä. Mitä jos me kaikki liigatoimijat keskittyisimme omiin hommiimme ja rooleihimme, pidettäisiin jokainen oma kommunikaatiomme asiallisena ja puhelimet toimivina, kunnioitetaan toisiamme ja peliä.

– Näin takaisimme sen, että peli tuottaa jatkossakin iloa, nautintoa ja positiivisia elämyksiä kaikille osallistujilleen ja seuraajilleen. Lisää tunnetta ja intohimoa kaukaloon, vähemmän käytäville ja lehdistötilaisuuksiin, lisää Kuparisaaren ilmapiirin iltoja.

LUE MYÖS