Tappara haki lauantaina 4-0-vierasvoiton TPS:stä Turusta. Ottelussa koettiin melkoisia erikoisuuksia, kun Pohjois-Amerikassa nykyään kiekkoilevat pelaajat saapuivat Turkuun ”kummittelemaan”.

Kyseessä olivat Tapparaa kausina 2021-23 edustanut Waltteri Merelä sekä vuosina 2020-22 Tampereella pelannut Santtu Kinnunen. Heistä Merelä on pelannut tällä kaudella NHL:ssä Tampa Bay Lightningissa ja AHL:ssä Syracuse Crunchissa, kun taas Kinnunen edustaa toista kauttaan AHL-seura Charlotte Checkersiä.

Vaikka kyseinen kaksikko pelaa Pohjois-Amerikassa, komeilivat pelaajien nimet TPS:n kotihallin videotaululla Tapparan maalintekijöinä ja syöttäjinä. Merelä ilmoitettiin videotaululla Tapparan maalintekijänä kaksi kertaa ja Kinnusen kerrottiin syöttäneen yhden Tapparan maaleista.

– Tiedän kyllä, että Merelä on Pohjois-Amerikassa, ja se on ollut meillä tiedossa ihan jo muutenkin, mutta siinä oli käynyt ihan tekninen virhe tietokannoissa. Sieltä oli jostain syystä noussut vanhan listan mukaan se Merelä sinne, TPS:n tapahtumapäällikkö Veera Torikka kertoo Ilta-Sanomille.

Myös MTV Katsomolle kamppailua selostanut Toni Saukkola ihmetteli Merelän ja Kinnusen ”saapumista” Turkuun.

– Tällä hetkellä valotaululla lukee, että ykkössyöttäjä oli Santtu Kinnunen. Kinnunen ei kuitenkaan enää, numerolla 72, Tapparassa pelaa, Saukkola sanoi Tapparan avausmaalin jälkeen.

– Jälleen on vähän Turkuhallin valotaululla datan kanssa tekemistä. Waltteri Merelä ilmoitetaan maalintekijäksi. Taitaa olla, tai onkin, vanhaa tietoa, Saukkola huomioi 0–2-osuman jälkeen.

Tapparan avausmaalin syötti todellisuudessa Petri Kontiola, joka pelaa niin ikään numerolla 72. Tapparan toisen ja kolmannen maalin viimeisteli puolestaan Taylor Matson, joka pelaa numerolla 9. Merelä pelasi samalla numerolla Tapparassa viime kaudella.

– Jostain tuntemattomasta teknisestä syystä näin kävi. Harmi tietenkin, että osui tuollaiseen isoon peliin, mutta näitä välillä sattuu, Torikka sanoo.

LUE MYÖS