Menestysvalmentaja Hannu Jortikka kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa olevansa ihmeissään Liiga-tuomareiden ja valmentajien välisestä tulehtuneesta tilanteesta.

Kuluvalla kaudella osa Liigan valmentajista on kritisoinut poikkeuksellisen usein tuomareiden työskentelyä, eikä tapa ole ollut aina asiallinen.

Jortikka toteaa haastattelussa, ettei hän itsekään ollut valmentajana mikään pulmunen, mutta tämän kauden toiminta ei ole hyväksyttävää. Hänen mukaansa valmentajien pitäisi katsoa peiliin.

– Joku Tommi Niemeläkin haukkui koko syksyn tuomareita, kun Pelicansin pelit menivät surkeasti. Nyt hän vetää sen hymynsä päälle joka paikassa, ja kaikki on taas niin hyvin. Eikö hän ollut jossain mainoksessakin, jonka mukaan valmentajien, tuomarien ja kaikkien pitää vetää yhtä köyttä?

– Tämä on oikein isojen poikien leikkiä hiekkalaatikolla. Tänään tätä ja huomenna tota, Jortikka latasi IS:lle.

Jortikka näkee, että ainakin kunnon sakkojen jakaminen pienellä kynnyksellä olisi sellainen asia, mikä voisi rauhoittaa tilannetta.

– Kun Venäjällä sanoin jotain tuomareista tai unohdin vaikka panna kravatin kaulaan, niin se oli aina sakkoa. Joka ikinen kerta, Jortikka muisteli.

– Siinä menivät useiden kuukausien palkat aina kerralla. En edes muista, kuinka monta kymmentä tuhatta ruplaa sakko oli, kun lensin kerran ulos, mutta se oli paljon. Kyllä se herättää tyhmemmänkin, kun kuukausien palkkoja alkaa lähteä.

LUE MYÖS