Kiekko-Espoo on liittymässä Liigaa nkaudelle 2024-25. Kulisseissa on pidemmän aikaa väännetty espoolaisten Liiga-osakkeen ehdoista.

Nyt Liiga kertoo, että Kiekko-Espoon osakkeen hintalappu on 2,2 miljoonaa euroa. Maksuaika on viisi vuotta.

– Osakkaat ovat käyneet useita pitkiä ja perusteellisia keskusteluja aiheesta. Yhteistä kantaa etsittiin, ja sellainen löydettiin. Myös maksuajasta keskusteltiin paljon, ja lopulta päädyimme viiteen vuoteen. Se on linjassa myös Liigan aiempien laajentumisten kanssa, sanoo Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

Liigan ylimääräinen yhtiökokous päättää vielä osakeannista kevään aikana, mutta kyseessä on pelkkä muodollisuus.

– Annin ehdoista on osakkaiden ja Kiekko-Espoon hyväksyntä, joten teknisellä päätöksellä ei sinänsä ole kiirettä, Hiltunen sanoo.

Liiga-osakkeen hinta on herättänyt paljon keskustelua. Kiekko-Espoo joutuu maksamaan huomattavasti enemmän kuin Sport, KooKoo ja Jukurit. Liiga teetätti vielä riippumattoman arvion osakkeen arvosta. Lopulta Liiga päätyi hinnassa arvion alatasoon.

– Ulkopuolisen näkemyksen perusteella Liigan taloudelliset asetelmat ovat kehittyneet merkittävästi siitä, kun sarjaan edellisen kerran tuli uusia joukkueita. Osakkaat ottivat tämän huomioon päätöksenteossa. Korkeammallekin merkintähinnalle olisi löytynyt vahvat perusteet, mutta viime kädessä tärkeintä osakeannin ehdoissa oli kohtuullisuus, Hiltunen sanoo.

LUE MYÖS