NHL-seurojen katseet alkavat kääntyä jälleen Euroopan suuntaan pudotuspelien ollessa kuumimmillaan.

Daily Faceoff -sivuston NHL-toimittaja Steven Ellis listasi Euroopassa pelaavat vapaat agentit, jotka saattavat herättää NHL-seurojen kiinnostuksen kesällä. Kyseessä ovat siis pelaajat, joiden oikeuksia yksikään NHL-seura ei tällä hetkellä omista.

Ellisin listalle mahtui kolme Liigassa pelaavaa suomalaista, joista mielenkiintoisin lienee 25-vuotiaana sensaatiomaisen tulokaskauden Liigassa pelannut Sportin puolustaja Atro Leppänen.

Leppänen takoi 55 runkosarjapelissä tehot 12+16=28 ja pääsi siinä sivussa debytoimaan Leijonissa.

– Leppänen vietti neljä kautta Mestiksessä ennen kuin mahdollisuus Liigassa aukeni. Hyökkäävä puolustaja, jolla on aina ollut kiekolliset taidot loistaa. On kenties koko listan paras luistelija. Nämä yhdistettynä mahtavaan laukaukseen sekä peliälyyn tekevät hänestä pelaajan, joka on helppo nähdä syvyyspuolustajana (NHL:ssä), Ellis näkee.

Listan muut suomalaisnimet ovat Tapparan tähtivahti Christian Heljanko sekä Kärppien nuori hyökkääjä Arttu Hyry.

– Heljanko on todella mielenkiintoinen tapaus. Hän on noussut hiljattain maajoukkueeseen pelattuaan useamman mahtavan kauden Liigassa. Hän ei ole isokokoinen, mutta on silti todistanut kuuluvansa Suomen parhaiden maalivahtien joukkoon jo useamman vuoden ajan, Ellis muistuttaa.

– Hyry ei säkenöi millään osa-alueella, mutta on kuin sveitsiläinen linkkuveitsi: Hänet voi heittää tilanteeseen kuin tilanteeseen. Hän on eläin: Vahvarakenteinen, aggressiivinen ja nopea. Voittaa nopeudellaan kiekkoja ja luo maalintekopaikkoja. Toivon hänen saavan mahdollisuutensa loistaa MM-kisoissa NHL-kykyjenetsijöiden silmien edessä. En usko häneltä kestävän kauaa ensimmäisen NHL-sopimuksen allekirjoittamiseen, Ellis ylistää 22-vuotiasta oululaista.

LUE MYÖS: