Yhdysvallat on saamassa kevään MM-kisoissa jäälle nimivahvan joukkueen, ainakin mikäli on uskominen maan GM:nä ensi vuoden 4 Nations Face-offissa sekä olympialaisissa toimivaa Bill Guerinia.

Guerin haluaa nähdä ehdolla edellä mainittuihin turnauksiin olevien pelaajien otteita jo keväällä Tshekeissä pelattavassa MM-turnauksessa.

– MM-kisat ovat erittäin tärkeässä roolissa. Meillä on pelaajia, joiden pelipaikka molempiin turnauksiin on käytännössä lukittu, mutta on myös iso määrä pelaajia, jotka ovat rajatapauksia. Jos he eivät pelaa pudotuspeleissä tai eivät ole pelanneet merkityksellisiä pelejä pitkään aikaan, haluan nähdä heidät MM-jäillä, Guerin kertoo The Athleticille.

Guerin myöntää, että kieltäytyminen MM-kisoista ilman pätevää syytä saattaa vaikuttaa myös tulevien ”isojen” turnausten pelaajavalintoihin.

– Haluan nähdä sitoutuneisuutta. Jos matka Karibialle on MM-kisoja tärkeämpi, en koe pelaajan olevan riittävän sitoutunut. Ymmärrän tapaukset, joissa pelaajilla on häitä, lapsen syntymä tai vastaavaa, mutta jos ei ole, Guerin jättää lauseen kesken.

Tshekin MM-turnaus pelataan tänä keväänä 10.-26. toukokuuta.

LUE MYÖS: