Naisten MM-kisojen pronssimitalit laitettiin sunnuntaina jakoon huiman trillerin päätteeksi. Pronssiottelu Suomen ja Tshekin välillä eteni aina voittomaalikilpailuun asti ja sen voitti lopulta Suomi maalein 3-2.

Maalittoman avauserän jälkeen Suomi aloitti toisen erän salamamaalilla, kun Michelle Karvinen vei Naisleijonat johtoon. Tshekki tasoitti ottelun Michaela Pejzlovan ylivoimaosumalla muutama minuutti myöhemmin.

Naisleijonat meni vielä toisen erän aikana uudelleen johtoon Viivi Vainikan maalilla. Päätöserässä Tshekin ylivoima toimi jälleen ja Denisa Krizova tasoitti numerot 2-2:een. Varsinaisella peliajalla ei enempää osumia nähty eikä jatkoaikakaan tuonut ratkaisua.

Voittomaalikilpailussa Suomelta onnistuivat Karvinen sekä Petra Nieminen ja Tshekiltä ainoastaan Klara Hymlarova. Näin ollen Naisleijonat nappasi turnauksesta pronssiset mitalit.

Suomi on voittanut naisten jääkiekon MM-historian aikana nyt yhden hopean ja 14 pronssimitalia. Edellisen pronssimitalinsa Suomi oli voittanut vuonna 2021.

Suomen maalilla Sanni Ahola kirjautti 29 torjuntaa. Tshekin maalivahti Klara Peslarova joutui urakoimaan huomattavasti enemmän, nimittäin hän torjui peräti 46 kiekkoa.

Katso pronssiottelun maalikooste alta tai täältä.