Leijonissa menestystä haalinut maalivahti Frans Tuohimaa ei näillä näkymin ole jatkamassa SHL:ssä Frölundan riveissä.

Expressenin tietojen mukaan Allsvenskanin kärkijoukkueet Västerås ja Södertälje käyvät kiivasta taistelua 32-vuotiaan suomalaisvahdin palveluksista. Kesken kauden Frölundaan vapaana agenttina siirtynyt Tuohimaa haluaa jatkaa uraansa Ruotsissa.

– En voi kommentoida tätä kauheasti, koska mikään ei ole vielä sataprosenttisen varmaa, Tuohimaa vastasi Expressenin siirtouteluihin.

Viime kauden Tuohimaa pelasi Jukureissa 34 ottelua torjuntaprosentilla 89,5%. Loppukaudeksi hän siirtyi SHL:ään Skellefteå AIK:n riveihin, jossa hän ehti pelaamaan neljä runkosarjaottelua (92,8%) ja yhden pudotuspelin (80,0%).

Tuohimaa voitti olympiakultaa ja maailmanmestaruuden Leijonien kolmosvahtina vuonna 2022. Liigassa hän on edustanut Jukurien lisäksi Jokereita, HPK:ta, SaiPaa ja HIFK:ta. Tuohimaa on pelannut urallaan myös AHL:ssä sekä KHL:ssä.

LUE MYÖS: