Ranskalaishyökkääjä Stephane Da Costa, 34, vihjailee Instagram-tilillään osallistuvansa kevään MM-kisoihin. Hän edustaa KHL-seura Avtomobilist Jekaterinburgia.

– Jääkiekko ei ole vielä ohi!! MM-kisat Ranskan joukkueen kanssa ovat tulossa! Da Costa kirjoittaa kuvan yhteyteen.

Erikoista Da Costan päivityksessä on se, että Ranskan jääkiekkoliitto sulki Venäjällä pelaavat pelaajat maajoukkueen ulkopuolelle sen jälkeen, kun Venäjä aloitti sodan Ukrainaan. Aiemmin Ranskan maajoukkueen vakiokalustoon kuulunut Da Costa on pelannut KHL:ssä sodan alkamisen jälkeiset kaksi kautta eikä hän ole sen myötä ollut mukana maajoukkueessa yli kahteen vuoteen.

Ranskalaislehti L’Equipen mukaan on mahdollista, että Da Costan tilannetta on tarkasteltu nyt uudelleen. Ranskan jääkiekkoliiton puheenjohtaja Pierre-Yves Gerbeau kertookin, että ensi viikolla tullaan tiedottamaan ”tärkeästä asiasta”, joka saattaa hyvinkin liittyä Da Costan tapaukseen.

Da Costa on pelannut KHL:ssä yhdeksän kautta. Hän tehtaili menneellä kaudella 60 otteluun tehopisteet 18+36=54. Da Costan KHL-sopimus kattaa myös ensi kauden.

Maajoukkueurallaan Da Costa on pelannut kaikkiaan kahdeksat MM-kisat. Viimeksi hänet on nähty kisoissa keväällä 2018.

LUE MYÖS