Legendaarisen NHL-maalitykin Jarome Iginlan poika Tij Iginla liittyy Kanadan alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukaan Suomessa torstaina käynnistyviin MM-kisoihin.

Kanadan jääkiekkoliitto tiedottaa, että Iginla on viimeinen 25 pelaajan MM-joukkueeseen nimetty pelaaja.

17-vuotias Iginla oli päättyneellä kaudella Kanadan juniorisarja WHL:n parhaimmistoa. Tulevan kesän varaustilaisuudessa kärkikymmenikköön povattu taituri takoi Kelowna Rocketsin riveissä 63 runkosarjaottelussa hurjat 47 maalia ja 84 tehopistettä.

Isä Jarome pelasi NHL:ssä vuosina 1996-2017 kaikkiaan 1554 runkosarjaottelua, joissa syntyi 625 maalia ja 1300 tehopistettä. Calgary Flamesin seuralegenda voitti Kanadan mukana kahdesti olympiakultaa sekä kertaalleen maailmanmestaruuden.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat alkaa torstaina Espoossa ja Vantaalla. B-lohkoon sijoitettu Kanada pelaa ottelunsa Tikkurilassa, kun taas Suomi pelaa A-lohkon ottelunsa Espoossa.

LUE MYÖS: