Marko Tuomainen, 52, on Mikkelin Jukureiden uusi päävalmentaja. Tuomaisen sopimus on kahden kauden mittainen.

Tuomaisen valmennusryhmän muodostavat Jukka Ahvenjärvi ja Jesse Welling sekä maalivahtivalmentaja Riku Helenius. Kaikkien valmentajien sopimukset kattavat kaksi seuraavaa kautta.

– Minä odotan, että pelaajat antavat aidosti kaikkensa niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Minun vastuullani on puolestaan suunnitella ja toteuttaa toimintaa niin, että se on laadukasta ja kehittävää. Pelillisesti tykkään, että pelataan modernia yhteistyökiekkoa, joka on rohkeaa ja aktiivista. Totta kai viime kädessä myös käytössä oleva pelaajamateriaali tulee myös muokkaamaan tulevan kauden pelitapaa, Tuomainen kommentoi.

– Tavoitteena on, että Jukurit jatkaa minunkin aikanani samanlaista peliä, mitä se on esittänyt viimeisten kausien aikana. Olemme keskustelleet Ollin (Jokisen) kanssa paljon pelistä, ja näemme varsinkin jääkiekon tulevaisuuden hyvin samalla tavalla. Haluan, että Jukurit on myös tulevilla kausilla aktiivinen, hyvin kommunikoiva sekä kamppailu- ja luisteluvahva joukkue. Tavoite on, että pelimme raikkaus ja vauhdikkuus myös viihdyttävät yleisöä.

Tällä kaudella Tuomainen valmensi Mestis-seura IPK:ta ja johdatti seuran mestaruuteen. Liigassa hän on tominut apuvalmentajana neljän kauden ajan KalPassa ja yhden kauden ajan JYPissä.

Tuomainen teki myös hienon pelaajauran. Hän pelasi 79 ottelua NHL:ssä sekä kolmet MM-kisat.