Leijonat saa kaksi uutta vahvistusta jääkiekon MM-kisoihin valmistautuvaan ryhmäänsä.

Jääkiekkoliitto tiedotti perjantaina, että Zürich Lionsin paidassa Sveitsin mestaruuden juuri voittanut tähtipuolustaja Mikko Lehtonen liittyy Suomen joukkueeseen ensi viikon alussa Leijonien kokoontuessa Prahassa.

Myös Pikkuleijonien tähtihyökkääjä, Jukureissa huippukauden pelannut Konsta Helenius palaa Leijonien kokoonpanoon kesken meneillään olevan Tshekin EHT-turnauksen.

Kaksikosta varsinkin kaksi MM-kultaa sekä olympiakultaa urallaan voittanut Lehtonen tuo Leijonien pakistoon kaivattua kiekollista osaamista. 30-vuotias puolustaja urakoi Sveitsin liigan runkosarjassa 54 ottelua tehoin 4+26=30. Pudotuspeleissä suomalainen merkkautti 15 peliin kaksi syöttöpistettä.

Leijonien urakka Tshekin EHT-turnauksessa jatkuu Tshekki-voiton jälkeen lauantaina, kun vastaan asettuu Sveitsi. Sunnuntaina Suomi kohtaa Ruotsin. Molemmat viikonlopun ottelut alkavat Suomen aikaa kello 13.

LUE MYÖS: