Lahden Pelicansin kahdesti SM-hopealle johdattanut puolustaja Toni Utunen siirtyy ensi kaudeksi Tampereen Ilvekseen.

24-vuotias Utunen on ollut Pelicansin menestysvuosien tärkeimpiä pelaajia. Päättyneellä kaudella Hermeksen kasvatti teki 56 runkosarjaottelussa tehot 5+15=20 ja pudotuspeleissä 17 ottelussa tehot 3+1=4.

Pelicansin varakapteeni nousi tällä kaudella myös Suomen A-maajoukkueeseen ja pelasi ensimmäiset ottelunsa leijonapaidassa helmikuussa Ruotsin Euro Hockey Tour -turnauksessa.

180-senttinen ja 78-kiloinen Utunen on tahkonnut Liigassa yli 300 ottelua Tapparan ja Pelicansin riveissä. Yhteensä hän on summannut Liigassa tehot 15+43=58.

– Toni Utunen on ikäisekseen erittäin kokenut puolustaja, joka on kuulunut nuorten maajoukkueissa ja Pelicansissa joukkueiden kapteenistoihin. Hän löi tällä kaudella jo itsensä läpi Leijonien ryhmään Euro Hockey Tourille ja tulee kehittymään vielä useiden vuosien ajan. Toni on erinomainen joukkuepelaaja ja vahva kamppailija suhteessa kokoonsa. Hänen vahvuutensa ovat puolustus- ja yleispelaamisessa, ja hän pystyy suorittamaan korkealla tasolla ottelusta toiseen, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kommentoi.

LUE MYÖS: