Tampereen Ilves on palkannut Tommi Niemelän seuran uudeksi päävalmentajaksi. Niemelän sopimus ulottuu kevääseen 2026 saakka.

Helsingistä lähtöisin oleva 40-vuotias Niemelä on työskennellyt Lahden Pelicansin peräsimessä edelliset neljä kautta. Hän johdatti pussinokat kahdella viime kaudella hopeaan.

Niemelän vyöllä on myös kokemusta Sveitsin pääsarjasta HC Lausannen apuvalmentajan tehtävistä kahdelta kaudelta. Tätä ennen hän työskenteli Suomen nuorisomaajoukkueissa kolmen vuoden ajan.

– Tommi Niemelä oli ykkösehdokkaamme, ja saamme hänestä erittäin motivoituneen ja ulospäin suuntautuneen huippuvalmentajan. Tommi tunnetaan kovasta työmäärästään, ja hänellä on kokemusta myös kansainvälisestä jääkiekosta. Hän pystyy johtamaan pelin ja pelaajien kokonaisvaltaista kehitysprosessia arjessa ja viemään sitä seuraavalle tasolle. Tärkeää on myös positiivisen ja energisen ilmapiirin luominen arkeen ilman, että tarvitsee tinkiä yhtään vaatimustasosta, sekä kyky kommunikoida niin suomeksi kuin englanniksikin, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kommentoi tiedotteessa.

Ilvestä viime kaudella valmentanut Antti Pennanen siirtyy ensi kaudeksi Suomen A-maajoukkueen päävalmentajaksi. Ilveksen kausi 2023-24 päättyi suureen pettymykseen, kun seura hävisi puolivälierissä KalPalle.

LUE MYÖS: