PRAHA. Oliver Kapanen pelaa ensimmäisiä MM-kisojaan, ja nyt jo heti toiseen peliin tuli hattutemppu. Suomi murskasi Iso-Britannian peräti 8-0, ja nuorukaisista sekä Kapanen että Konsta Helenius pääsivät pisteille.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Jukka Jalonen kehui nuoria pelaajia ja uskoi ”poikien parantavan entisestään.” Kapanen itsekin oli tyytyväinen iskettyään kolme maalia yhteen otteluun ensimmäistä kertaa aikuisuralla.

– Hyvältä maistuu, iso voitto meille. Itsellekin eka hattutemppu ammattilaisuralla. Varmasti tuo lisää intoa ja energiaa tekemiseen, Kapanen sanoi pelin jälkeen.

Kapasen johtama kakkosketju oli Suomen paras. Jesse Puljujärvi (1+2) ja Ahti Oksanen kirjauttivat Kapasen tavoin kolme pistettä mieheen.

– Homma lähti sujumaan. Hyvä tekemisen meininki ketjun kanssa. Tehtiin kovasti töitä, sitä kautta se tulee. Tänään tuli aika roppakaupalla, Kapanen sanoi.

Samoilla linjoilla oli yhden syöttöpisteen saalistanut Helenius.

– Hyvältä se maistui. Peli meni ihan hyvin, oli kiva pelata, Helenius sanoi.

– Tiedettiin, että britit pelasivat ihan hyvin kanukkeja vastaan. Tiedettiin, että pitää olla heti hereillä. Numerot olivat sen mukaiset, kun oltiin heti hereillä. Koko joukkue pelasi hyvin.

Joukkueen kapteeni Mikael Granlund säesti nuorukaisia ja valoi uskoa koko ryhmän tekemiseen.

– Onnistumisia on aina kiva nähdä, ja niitä tuli laajalti. Ne aina tuovat energiaa, Granlund sanoi.

– Nämä kaikki jätkät ovat täällä ihan syystä ja ansiosta.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS