PRAHA. Suomen joukkue Tshekin MM-kisoissa on täynnä hieman tuntemattomampia pelaajia.

Yksi heistä on 23-vuotias Arttu Hyry. Oulussa syntynyt ja koko uransa kotikaupungissaan pelannut Hyry ei ole koskaan ollut mikään lapsitähti tai erityisen säkenöivä pelaaja.

Se, missä Hyry on hyvä, on peruspeli. Ja se taas on Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mieleen, jos peruspeliä pystyy toteuttamaan laadukkaasti vaihdosta toiseen.

Hyrylle itselleen valkeni kauden mittaan, että oma taso voisi riittää MM-tasolle.

– Ruotsin EHT:llä oli vastustajalla jo sellaisia nippuja, että niillä voi pelata MM-kisoissakin. Tuntui, että niitä vastaan pärjää ihan hyvin, niin tuntui, että taso riittää, Hyry sanoi iskettyään kaksi maalia Norjan verkkoon.

– Sitten se on tietenkin aina kiinni siitä, keitä sieltä on tulossa joukkueeseen ja miten joukkue roolitetaan. Silloin tuntui, että taso ainakin riittää, jos paikka aukeaa.

Tärkeässä roolissa oli myös valmennusjohdolta saatu palaute.

– Joo, tuli positiivista palautetta niistä turnauksista. Se vähän rohkaisi ajattelemaan, että taso riittää, jos valinta tulee.

Jalonen puolestaan paljasti, että Hyryn nimi on ollut valmennusjohdon papereissa jo pidemmän aikaa.

– Hyry on meidän kirjoissamme koko ajan ollut taistelemassa paikasta tänne. Riippuu aina vähän, keitä on tarjolla, että valitaanko joukkueeseen. Mutta kyllä hän on ollut jo pidemmän aikaa listalla, jolta senttereitä valitaan joukkueeseen, Jalonen sanoi Norja-ottelun jälkeen.

– Mutta varmaan se, että pelasi hyvät pelit silloin, niin hiffasi, että onkin oikeasti sauma.

Terveiset Mörkö-Markolta

Seuratasolla Kärpissä Hyryn päättynyt kausi oli pisteiden valossa selvästi aiempia parempi. Miehen itsensä mukaan yksinkertainen salaisuus tason nousun takana oli jatkuvuus.

– Olen saanut hyvää itseluottamusta ja totta kai tänä vuonna auttoi äärimmäisen paljon se, että meillä oli hyvä ketju Kärpissä ja päästiin pelaamaan samalla kokonaisuudessa käytännössä koko kausi. Tehtiin yllättävänkin hyvin tulosta etenkin alkukaudesta siihen nähden, että pelattiin aika peruspeliä.

Sitä samaa peruspeliä Hyryn johtamalta kolmosketjulta odotetaan myös MM-kisoissa. Samaan aikaan on toki sanottava, että pisteitäkin saisi tulla, sillä Leijonissa ei tänä vuonna ole montaa korkean profiilin pistenikkaria.

Ja kuten maajoukkueikoniksi noussut Mörkö-Marko Anttila sanoi Hyrylle vinkiksi:

– Sanoi, että oo oma ittesi ja pellaa niin kuin ossaat.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS