Jääkiekon MM-kisoissa Ilta-Sanomien asiantuntijana toimivan Raimo Summanen kritisoi Leijonien nuoren superlupaus Konsta Heleniuksen, 18, asennetta sekä pelillisiä näyttöjä turnauksessa.

MM-kisojen avauspelin Tshekkiä vastaan katsomosta seuranneen ja Norjaa vastaan penkitetyn Heleniuksen asenne saa kokeneen valmentajan näkemään punaista.

– Miettisin ylipäätään todella tarkasti, että nostetaanko Heleniusta enää kokoonpanoon, Summanen lataa kritisoituaan sitä ennen sentterilupauksen otteita.

– Suomalaiset nuoret eivät ole olleet valmiita kohtamaan vastoinkäymisiä NHL:ssä, koska täällä heitä on aina vain kehuttu. He ovat sitten törmänneet Pohjois-Amerikassa seinään, Summanen näkee.

– Helenius on esimerkiksi pelannut ylipitkiä vaihtoja, ja sitä ei missään nimessä saisi tehdä. Mikael Granlund voi niin tehdä, koska hän on niin hyvä ja jaksava, mutta Helenius ei voi, Summanen tylyttää.

– Hän ei ole vielä ihan pystynyt pelaamaan Leijonien edellyttämää sentteripeliä. Kovempia maita vastaan puutteet korostuisivat entisestään, Summanen jatkaa.

Leijonien pelit MM-kisoissa jatkuvat kahden välipäivän jälkeen vasta torstaina ottelulla Itävaltaa vastaan.

LUE MYÖS: