Kuluvan kevään MM-kisat näkyvät Leijonien otteluiden osalta niin Viaplayn kuin MTV:n kautta. Molemmilta kanavilta löytyvät omat asiantuntijatiimit sekä omat selostajat.

Ennen Suomen jokaista peliä molemmilla kanavilla on tarjolla tuhti ennakkokattaus. Studiot starttaavat nimittäin Viaplayssa ja MTV Katsomossa jo tunti ennen otteluiden alkamista.

Suomalainen valmentajalegenda Sakari ”Sakke” Pietilä, 69, ei pidä näin laajaa ennakkokattausta järkevänä ratkaisuna.

– Kaksi päällekkäistä studiolähetystä on ilman muuta liikaa. Lätkän analysointi menee jo överiksi, eikä sellainen ole toivottavaa, Pietilä sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ei kukaan ylipäätään jaksa katsoa tunnin mittaista ennakkolähetystä, ei ainakaan tässä vaiheessa turnausta. Tai ehkä todelliset kiekkofriikit jaksavat, mutta en esimerkiksi minä, hän jatkaa.

Terapiatyöhön nykyisin panostava Pietilä kertoo katsoneensa sekä Viaplayn että MTV:n MM-kisalähetyksiä. Hän tarkentaa, ettei homma kiikasta asiantuntijoiden osaamisesta, vaan siitä, että liika on liikaa.

– Kummallakin kanavalla on tosi osaavia asiantuntijoita, eli siitä homma ei missään nimessä ole kiinni. Pointti on, että vähempikin pelien pureksinta riittäisi, Pietilä korostaa.

– Toki on hyvä, että pitkiin studiolähetyksiin on mahdutettu myös pelaajaesittelyjä, koska juuri tarinat kiinnostavat eniten, ex-maajoukkuevalmentaja painottaa.

LUE MYÖS