Viime kesän ykkösvaraus Connor Bedard, 18, vakuutti heti debyyttikaudellaan NHL:ssä. Hän viimeisteli Chicago Blackhawksissa 68 otteluun tehopisteet 22+39=61 ja oli joukkueensa paras pistemies. Bedard on jatkanut vakuuttavaa menoaan myös MM-kisoissa, jossa hän on iskenyt Kanadan paidassa kolmeen otteluun pisteet 5+1.

MTV:n asiantuntijat Olli Jokinen ja Karri Kivi hehkuttivat Bedardia MM-kisastudiossa. He kehuivat Bedardin laukausta, pelin rytmittämistä ja pelaamista ahtaissa tiloissa. Kehityskohdaksi he nostivat puolestaan kokonaisvaltaisen pelaamisen, minkä yhteydessä esiin nousi myös Bedardin tehotilasto -44 viime kaudelta.

Bedardin tehotilastoa tarkasteltaessa täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että Blackhawksin joukkue oli yksi NHL:n surkeimmista menneellä kaudella ja se sijoittuikin toiseksi viimeiseksi. Seura on tällä hetkellä vahvasti uudelleenrakennusvaiheessa. Sen myötä Jokinen heittikin ilmoille mielenkiintoisen ajatuksen MTV:n studiossa.

– Sen takia on aika mielenkiintoinen varaustilaisuus tulossa. Omien tietojeni mukaan tästä varaustilaisuudesta etsitään Bedardille tutkaparia. Jollain tapaa se (Konsta) Helenius kuulostaisi ja näyttäisi aika hyvältä Chicagon paidassa, Jokinen pohti.

Leijonien MM-kisajoukkueeseen kuuluva Helenius, 18, varataan NHL:ään ykköskierroksella tulevana kesänä.

LUE MYÖS