MM-kisoissa pirteitä otteita esittänyt Itävalta on tekemässä suomalaisittain mielenkiintoisen peliliikkeen.

Itävaltalaislehti Salzburger Nachrichten uutisoi torstai-iltana tietoihinsa vedoten, että Itävallan jääkiekkoliitto virittelee ”sensaatiomaista kaappausta”. Suomalainen maalivahti Atte Tolvanen on nimittäin saamassa Itävallan kansalaisuuden, minkä seurauksena hänestä tulisi maan uusi ykkösmaalivahti.

Tolvanen, 29, on pelannut edelliset kolme kautta monikansallisessa ICEHL-sarjassa itävaltalaisseura EC Salzburgin riveissä. Hän on torjunut seuralle komeasti kolme peräkkäistä mestaruutta. Tolvanen jatkaa seurassa myös ensi kaudella.

Urallaan Tolvanen on pelannut Liigassa 45 ottelua Pelicansin ja Ässien riveissä. Häneltä löytyy kokemusta myös AHL:stä sekä Pohjois-Amerikan yliopistosarjasta.

Tolvasen ainoat maaottelut tähän mennessä ovat kaudelta 2011-12, jolloin hän pelasi Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen maalilla kolme ottelua.

LUE MYÖS