Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue kärsi lauantai-iltana MM-kisoissa kirvelevän 3-5-tappion Kanadaa vastaan.

Tasaisessa ottelussa Leijonat karkasi heti ensimmäisten minuuttien aikana 2-0-johtoon, kun Jesse Puljujärvi ja Valtteri Puustinen onnistuivat maalinteossa. Osumat olivat molemmille turnauksen ensimmäiset.

Kanada nousi kuitenkin avauserässä tasoihin, kun Dylan Cozens ja Brandon Tanev ohittivat Harri Säterin. Jälkimmäisessä osumassa Säteri siirsi vahingossa itse kiekon maaliviivan väärälle puolelle.

Toisessa erässä huippuottelun pelannut Puljujärvi onnistui toistamiseen maalinteossa, kun hyökkääjä nosti kiekon lähietäisyydeltä Kanadan maalin kattoon. Johtoasema ei kuitenkaan taaskaan kestänyt erätaukoon saakka, vaan Owen Power laukoi Kanadan tasoihin.

Kolmannessa erässä vaahterapaidat siirtyivät ensimmäisen kerran johtoon, kun Brandon Hagel iski kiekon maaliin Leijonien hyvän hallintajakson jälkeen.

Hagelin maalin jälkeen Suomi haki vimmatusti tasoitusta, mutta Jordan Binnington pysäytti kaikki yritykset. Kanada onnistui puolestaan vielä kertaalleen maalinteossa, kun Dawson Mercer iski kiekon lopussa tyhjään maaliin.

Leijonien osalta MM-turnaus jatkuu seuraavan kerran maanantai-iltana. Näet MM-kisojen otteluohjelman, tulokset ja pistepörssin täältä.

LUE MYÖS