Liigan hallitseva mestari Tappara on julkistanut sopimukset neljän nuoren pelaajan kanssa.

Tamperelaisseura tiedotti sunnnuntaiaamuna, että Konsta Helenius, Arttu Kärki, Verneri Ahonen ja Frans Viita pelaavat joukkueessa tulevalla kaudella. Heleniuksen kohdalla tosin mahdollinen NHL-sopimus saattaa muuttaa vielä tilannetta.

Leijonia MM-kisoissa parhaillaan edustava Helenius on yksi kesän NHL Draftin kuumimmista nimistä.

– Tappara-kasvatti, josta on varmasti mediassa jo kaikki ylistyssanat käytetty, mutta kyseessä on jääkiekkoilijana selkeä poikkeusyksilö. Heleniuksen kohdalla tiedostamme, että hän voi hyvinkin kiekkoilla jo tulevalla kaudella Pohjois-Amerikassa, mutta tämä ei luonnollisesti ole meidän käsissämme. Hienoa jos pelaa meillä, jolloin odotukset ovat kovat ja nuori mies tavoittelee varmasti isoa roolia ensi kauden joukkueessa, urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kertoo.

Kärki, 19, palaa Tapparaan Kanadan junioriliiga OHL:stä, jossa erinomaiset kiekolliset taidot omaava puolustaja pelasi Soo Greyhoundsin riveissä playoffsit mukaan laskettuna 70 ottelua pistein 23+29=52.

192-senttinen ja 92-kiloinen Ahonen kiekkoili viime kaudella pääsääntöisesti KooKoon U20-joukkueessa ja iski 52 ottelussa hurjat tehot 15+62=77. 

Viime kaudella Kärppien U20-joukkueessa pelannut Viita, 17, palaa Tapparaan kolmivuotisella sopimuksella. 176-senttinen ja 71-kiloinen hyökkääjä pelasi alaikäisenä U20-sarjassa 33 ottelua tehoin 19+18=37.

LUE MYÖS: