Leijonat on maanantaina jälleen kovassa paikassa. Jos Suomi haluaa päästä MM-kisojen puolivälieriin, Tanska on pakko voittaa. Ottelu alkaa Prahassa kello 21.20.

Helppo ilta Leijonilla ei ole edessä. Nostamme tässä artikkelissa esiin Tanskan tähdet, joita Suomen on syytä varoa.

Patrick Russell, hyökkääjä

Patrick Russell on yksi Tanskan MM-joukkueen nimekkäimmistä pelaajista. Hänellä on takanaan tehokas kausi Ruotsin pääsarjassa, kun hän paukutti 49 otteluun tehot 21+12=33. Russell on uransa aikana pelannut myös useita vahvoja kausia Pohjois-Amerikassa. NHL-otteluita 31-vuotiaalla laiturilla on vyöllään 59 kappaletta.

Christian Wejse, hyökkääjä

Christian Wejse on ollut kiistatta Tanskan kuumin pelaaja MM-kisoissa. 25-vuotias hyökkääjä on takonut kuuteen otteluun tehot 3+3=6. Seuratasolla Wejse on keskinkertainen pelaaja Saksan pääsarjassa, mutta Tanskan maajoukkueessa hyökkääjä löytää aina uuden vaihteen silmään.

Joachim Blichfeld, hyökkääjä

Joachim Blichfeld yritti pitkään NHL-läpimurtoa San Josessa. Hän mätti kovia tehoja AHL:n puolella, mutta kun NHL:n portit eivät auenneet, palasi vahva vääntäjä takaisin Eurooppaan. Tällä kaudella hän edusti Växjö Lakersia SHL:ssä ja keräsi 50 matsiin tehot 17+10=27. MM-kisoissa Blichfeld on nakuttanut kuuteen otteluun tehot 2+3=5.