PRAHA. Mikael Granlund oli maanantain harjoitusten jälkeen rauhallisin mielin vastailemassa toimittajien kysymyksiin.

Suomi kohtaa tänään illalla MM-kisoissa Tanskan, ja Leijonien on käytännössä pakko saada pelistä hyvä tulos. Jos Itävalta voittaa Britannian varsinaisella peliajalla, Suomen on saatava kahdesta viimeisestä ottelustaan vähintään neljä pistettä.

– En tiedä, onko täällä mitään paineita sen kummemmin. Mennään yksi peli kerrallaan. Nämä ovat niitä siisteimpiä pelejä, mitä voi olla. Kuten sanoin, tämä on aina se kaikkein tärkein viikko tässä turnauksessa. Katsotaan viikon jälkeen, missä Suomi-poika on, Suomen joukkueen kapteeni Granlund sanoi hallin käytävillä harjoitusten jälkeen.

Suomi on melko poikkeuksellisessa tilanteessa. Yleensä tässä vaiheessa lehdistössäkin on spekuloitu, minkä maan Leijonat kohtaa puolivälierissä. Nyt puhutaan siitä, pääseekö Suomi puolivälieriin lainkaan.

– En tiedä, onko se [tunne] millään tapaa erilainen. Kaikki pelit koitetaan ottaa tärkeinä peleinä. Ehkä se on enemmän ulkopuolista, että sitä [tilannetta] mietitään vähän enemmän. Meillä on kaikki täysin omissa käsissä, Granlund sanoi.

– Vaikea sanoa, mitä kukakin tekee. Varmaan kaikki ovat tietoisia, missä mennään, Granlund vastasi kysymykseen siitä, onko joukkueen sisällä vilkuiltu lohkon tilannetta.

Leijonien kentällisissä Tanska-ottelussa nähdään yksi merkittävä muutos. Kakkosketju hajotetaan, ja Patrik Puistola ottaa nyt siinä Ahti Oksasen paikan. Granlundilta kysyttiin, mitä Puistola tuo joukkueen peliin.

– Erittäin taitava pelaaja, pelannut hyvän kauden. Pystyy tekemään kiekon kanssa paljon hyviä asioita. On fiksu pelaaja, ja varmasti tuo meille paljon.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS