PRAHA. Leijonat pelaa tänään tiistaina paikastaan MM-kisojen puolivälierissä.

Prahassa pelataan päivän aikana kolme ottelua, joista jo ensimmäinen on tärkeä Leijonien kannalta.

Päivän avausottelussa kohtaavat Itävalta ja Britannia. Itävallalla on ennen ottelua seitsemän pistettä, ja Britannia on nollilla. Jos Itävalta voittaa ottelun varsinaisella peliajalla, se nousee kymmeneen pisteeseen eli tasoihin Suomen kanssa.

Tasapisteissä ratkaisee keskinäinen ottelu. Suomi hävisi Itävallalle, eli tasapisteissä Suomi pullahtaisi ulos puolivälieristä.

Jos Britannia voittaa Itävallan varsinaisella peliajalla, tai jos ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, Itävalta ei saa kolmea pistettä eli se ei voi nousta enää Leijonien kanssa tasoihin. Tällöin Suomi olisi varmasti puolivälierissä ennen illan omaa otteluaan.

Jos lähdetään siitä, että Itävalta voittaa ennakko-odotusten mukaisesti Britannian varsinaisella peliajalla, Suomen on iltaottelussa Sveitsiä vastaan saatava vähintään piste eli päästävä jatkoajalle.

Vaikka Suomi voittaisi Sveitsin varsinaisella peliajalla, se ei voi enää nousta lohkossa muiden yläpuolelle, lei Leijonat on parhaimmillaankin lohkossa neljäs. Sekin jo tiedetään, että Prahan lohkon neljäs kohtaa puolivälierissä Ostravan lohkon ykkösen, joka on varmuudella Ruotsi.

Tänään tiistaina pelataan Prahassa myös lohkovoitosta Kanadan ja Tshekin välisessä ottelussa. Ennen illan pelejä Kanada johtaa lohkoa 17 pisteellä. Tshekillä on kaksi ja Sveitsillä kolme pistettä vähemmän.

Kanada voitti keskinäisessä ottelussa Sveitsin, joten Sveitsi voi parhaimmillaan nousta lohkokakkoseksi. Kanada voittaa lohkon, jos se pääsee vähintään jatkoajalle Tshekkiä vastaan. Tshekki taas voittaa lohkon ainoastaan niin, että se kaataa Kanadan varsinaisella peliajalla.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS