Leijonat voitti MM-kisoissa Tanskan maanantain tärkeässä kamppailussa lukemin 3-1. Suomi nousi näin ollen kymmeneen pisteeseen lohkon neljännelle sijalle, mutta puolivälieräpaikka ei ole vielä tässä vaiheessa varma.

Suomea kolme pistettä jäljessä on Itävalta, joka onnistui alkulohkossa voittamaan Suomen 3-2. Jos joukkueet päätyvät tasapisteisiin, Itävalta menisi Suomen edelle sarjataulukossa.

Itävalta kohtaa alkulohkossa vielä Iso-Britannian tiistain päiväottelussa ja Suomi Sveitsin iltaottelussa. Jos Itävalta ottaa Iso-Britanniasta kolmen pisteen voiton, Itävalta ja Suomi ovat tasapisteissä. Se tarkoittaisi sitä, että Suomen on saatava Sveitsiltä vähintään yksi piste edetäkseen puolivälieriin.

Mikäli Itävalta menettää Iso-Britannialle yhdenkin pisteen, Suomi on varmasti jatkossa eikä Sveitsi-pelin tuloksella ole sijoituksen kannalta enää merkitystä.

Ainut skenaario, jolla Suomi olisi ulkona jatkopeleistä on se, että Itävalta voittaa Iso-Britannian kolmen pisteen arvoisesti ja Suomi häviää Sveitsille varsinaisella peliajalla.

LUE MYÖS