Leijonat kohtaa tiistaina MM-kisoissa Sveitsin. Päästäkseen puolivälieriin Suomi tarvitsee todennäköisesti ottelusta vähintään yhden pisteen. Matsi alkaa kello 21.20.

Helpolla voittoa ei ole tulossa, sillä Sveitsillä on kasassa hirmujoukkue. Tässä artikkelissa nostamme esiin kolme pelaajaa, joita Leijonien täytyy tänään varoa.

Roman Josi, puolustaja

Roman Josi ei ole vain Sveitsin joukkueen paras pelaaja, vaan hän on koko turnauksen kirkkain tähti. Josi iski tällä kaudella NHL:ssä 82 matsiin tehot 23+62=85 ja vire on jatkunut myös MM-kisoissa. Kuuteen otteluun puolustaja on takonut satumaiset tehot 3+8=11.

Kevin Fiala, hyökkääjä

Kevin Fiala liittyi Sveitsin porukkaan kesken kisojen, mutta sai heti juonesta kiinni. Taiturimainen laitahyökkääjä on iskenyt neljään MM-otteluun tehot 4+3=7. Hän tulee olemaan suuri haaste Suomen pakistolle. NHL:ssä Fiala on pelannut kolme yli 70 tehopisteen kautta putkeen.

Nico Hischier, hyökkääjä

Nico Hischier on erinomainen kahdensuunnan sentteri. Tällä kaudella hän iski NHL:ssä 71 matsiin tehot 27+40=67, vaikka ei ole enää Devilsissä ykkössentterin roolissa. MM-kisoissa peli muiden supertähtien kanssa on kulkenut, ja Hischier on takonut kuuteen matsiin tehot 5+5=10.