PRAHA. Suomi ei ole pitkään aikaan ollut MM-kisatasolla näin selkeästi altavastaaja kuin mitä se nyt oli Sveitsiä vastaan.

Ilman Britannian apuja Leijonat olisi tarvinnut pelistä vähintään pisteen päästäkseen puolivälieriin. Nyt ei tiedetä, olisiko Suomi pelannut eri tavalla jos piste olisi edelleen ollut pakko saada. Ainakaan tällaisenaan Suomesta ei ollut antamaan vastusta alppimaalle.

Suomi hävisi pelin maalein 1-3 eikä ollut missään vaiheessa kovin lähellä voittoa.

– Ehkä sen varmaan kaikki tuossa huomasivat, että jos vähänkin tunnetaso ja semmoinen kamppaileminen ja liikkuminen jää 90:een, niin ei pärjätä. Pitää olla ihan satanen, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi pelin jälkeen.

– Saatiin mielestäni toisen erän lopusta apinanraivo päälle. Muuten ei ole palaa näin hyvää joukkuetta vastaan. Pitää olla aivan ytimessä kaikkien viiden pelaajan yhtä aikaa jäällä. Silloin on mahdollisuuksia. Muuten ei ole.

Ottelu oli erittäin uninen alusta loppuun. Sveitsi pelasi vähän samanlaista kyttäyskiekkoa kuin Suomi sillä erotuksella, että Sveitsin pelaajamateriaali on Suomea selvästi parempi.

– Mielestäni oli hyvä lähtö meiltä. Tietenkin se vaikuttaa aina, miten vastustaja pelaa. Ne vetivät trapin keskialueelle ja silloinhan peli ei aaltoile päästä tähän, kuin taas jos olisi kova karvaus koko ajan. Alku oli ihan ok, mutta ensimmäisen erän lopulla alkoi ote lipsua ja sen jälkeen Sveitsi vei peliä toisen erän loppupuolelle asti, Jalonen arvioi.

Suomi tuli MM-kisoihin kuuden ottelu voittoputkessa. Itse kisoissa Leijonat on kuitenkin hävinnyt seitsemästä pelistään peräti neljä.

– Ei se [peli] varmaan niin paljon ole kehittynyt kuin olisi haluttu, mutta ne pelit mitä tätä ennen hävittiin, olisi kaikki voitu voittaa. Tässä pelissä me olimme huonompia, se on selvää ja sitä on turha selitellä millään lailla. Mutta vastus oli tänään kovin mitä meillä on ollut tänä vuonna.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS

ottopalojarvi |