Leijonat kohtaa MM-kisojen puolivälierässä Ruotsin. Panokset ovat kovat, sillä tappiolla Suomi lähtee kotiin ja voitolla jatkaa mitalipeleihin. Ottelu alkaa kello 21.20.

Ruotsin materiaali on poikkeuksellisen kova. Nostamme tässä artikkelissa esiin kolme pelaajaa, joita Leijonien täytyy tänään erityisesti varoa.

Erik Karlsson, puolustaja

Erik Karlssonin meriitit ovat poikkeukselliset. Hänet on valittu kolmesti NHL:n parhaaksi puolustajaksi, ja hän on yksi harvoista puolustajista, jotka ovat kyenneet iskemään yli 100 tehopistettä NHL:n runkosarjassa. MM-kisoissa Karlsson on ollut hurjassa vireessä, ja hän on nakuttanut seitsemään otteluun tehot 5+5=10. Hän on viivapeloite isolla V:llä.

Victor Hedman, puolustaja

Jos Karlssonin avut ovat hyökkäyspäässä, hänen pakkiparinsa Victor Hedman loistaa tasapuolisesti jokaisella alueella. Hän on luotettava soturi, mutta omaa myös tulisen lyöntilaukauksen. Tällä kaudella Hedman iski NHL:ssä 78 otteluun tehot 13+63=76. MM-kisoissa seitsemään matsiin on syntynyt tehot 1+5=6.

André Burakovsky, hyökkääjä

André Burakovskyn suurin vahvuus on hänen tarkka ja tulinen rannelaukauksensa. Hän on ylittänyt 20 maalin rajapyykin NHL:ssä urallaan kahdesti. Tämä kausi oli vaisumpi, mutta MM-kisoissa meno on ollut vahvaa ja vauhdikasta. Burakovsky on iskenyt seitsemässä pelissä tehot 4+6=10.