Leijonat kohtaa MM-kisojen puolivälieräottelussa Ruotsin. Huippuottelu starttaa kello 21:20 torstaina.

NHL-pelaajilla varustettu Ruotsi lähtee otteluun ennakkosuosikkina voitettuaan alkulohkonsa puhtaalla pelillä. Suomen alkulohko sujui puolestaan tahmeasti. Tunnetusti puolivälieräkamppailussa taivas on jälleen auki jokaiselle joukkueelle riippumatta aiemman turnauksen kulusta.

Ruotsalaispelaajat ja -toimittajat ovat tunnetusti irvailleet Leijonille ennen ottelua ja pitävät itseään voittajina jo ennakkoon. Aftonbladet tarttui torstaina kiinni Leijonien kokoonpanomuutoksiin.

Puolivälieräottelussa Suomen maalia vartioi Emil Larmi, joka on pelannut turnauksessa vasta kaksi ottelua. Näissä Suomi on kohdannut Tanskan ja Iso-Britannian. Vastaavasti Harri Säteri pelasi alkulohkossa viisi ottelua, joista hän tosin onnistui voittamaan vain yhden.

Aftonbladet pitää Suomen maalivahdin vaihtoa kohtalonotteluun paniikkiratkaisuna.

– Harri Säteri on ollut Jukka Jalosen selkeä ykkösvalinta läpi turnauksen. Kokenut maalivahti on pelannut kaikki kovat ottelut. Ja kun MM-turnaus etenee tärkeimpään vaiheeseensa, Jalonen päättää yllättäen jättää Säterin sivuun, lehti kirjoittaa.

Aftonbladet nostaa artikkelissaan esiin myös sen, että Leijonat on muuttanut jokaista hyökkäysketjuaan sitten edellisen Sveitsi-ottelun. Tämä on jouduttu tekemään osin pakon edessäkin, sillä Mikael Granlund on pelikiellossa.

LUE MYÖS