OSTRAVA. Konsta Helenius oli ymmärrettävästi hyvin pettynyt mies Suomen ja Ruotsin välisen MM-kisojen puolivälieräottelun jälkeen.

Suomi taisteli erinomaisesti suurta ennakkosuosikkia vastaan, mutta hävisi pelin lopulta jatkoajalla maalein 1-2.

Ottelun voittomaali syntyi ylivoimalla, kun Helenius istui jäähyllä koukkaamisesta. Koukkaustilanteessa Helenius kyllä ronkki mailallaan, mutta hän ei missään vaiheessa välttämättä osunut ruotsalaispelaajan hanskaan.

– Osuko se? En oo nähny tilannetta, mun mielestä nostin kyllä mailaa. Kova oli tuomio, Helenius kommentoi Leijonat.comille.

Artikkeli jatkuu twiittiupotuksen jälkeen.

Ylipäätään Suomi teki ottelusta trillerin, ja kykeni jälleen kerran pelaamaan tosipaikassa tasaväkisesti itseään parempaa vastaan.

– Ite olin ainakin luottavainen joukkueeseen, että pystytään pelaamaan kovia maita vastaan vaikkei yhtään oltu voitettu vielä. Pienestä oli kiinni taas, Helenius sanoi.

– Pettynyt oon. Pienestä toi peli oli kiinni.

Vaikka MM-kisat päättyivät pettymykseen, Heleniuksen ura on vasta alussa. Seuraavaksi nuorukainen ryhtyy jännittämään NHL:n varaustilaisuutta ja tulevaisuudessa siintäviä NHL-otteluita.

Antaako tällainen esitys itseluottamusta jatkoa ajatellen?

– Kyllähän se antaa itseluottamusta. Tossahan on kuitenkin pitkä kesä, pitää vetää kovaa. Oli kovia jätkiä vastassa. Tuntui, että pelattiin hyvin koko joukkue.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS