OSTRAVA. Leijonat taisteli urhoollisesti Ruotsia vastaan MM-kisojen puolivälierissä.

Ihan voittoon asti taistelu ei riittänyt, sillä Ruotsi voitti ottelun jatkoajalla maalein 2-1.

Koko Suomen joukkue antoi jäällä kaikkensa materiaaliltaan selvästi parempaa vastustajaa vastaan. Yksi Leijonien ehdottomista sotureista Ruotsia vastaan oli Juha Jääskä, joka aiemmin turnauksessa jäi jokseenkin pimentoon.

– Suomi-Ruotsi, puolivälieräottelu. Tällaisia ei montaa uralla tule varmasti. Tänään oli kaikki pelissä koko jengillä. Me pelattiin sitkeästi, Jääskä kommentoi Leijonat.comille pelin jälkeen.

– Vähän nyt on takki tyhjä. Ruotsilla oli enemmän paikkoja ja ne ehkä ansaitsi, mutta oli meillä saumat voittaa.

– Ei tätä parempaa matsia voi kuvitellakaan. Jos mietit, että Suomi-Ruotsi-puolivälieräottelu, niin ei tästä lataus voinut olla kovempi. Juuri sanoin ennen peliä, että näitä pelejä kun olisi vähän enemmänkin kauden aikana.

– Tuntuu, että tällaisia matseja on ehkä yhden käden sormilla laskettavissa, kun tuntee jo ennen peliä, että tänään on muuten pelipäivä ja tänään on ihan sekaisin, tänään irtoo.

Suomelle ei kotimainenkaan media juuri antanut mahdollisuuksia ennen peliä. Sen verran sekavan turnauksen Leijonat oli pelannut ja niin ylivertaiselta Ruotsi vaikutti ennakkoon. Niin vain Suomi taisteli, repi ja raastoi kohtuullisen tasaväkisesti.

– Kyllä me tiedettiin koko ajan, että meillä on sauma. Me osataan puolustaa niin hyvin. Meillä on älyttömän hyvä veskari. Tiedettiin, että me pystytään ihan riittävä määrä paikkoja saamaan. Kyllä meillä oli uskoa, Jääskä sanoi.

– Ihan varmasti tiedettiin, että harva uskoo meihin. Saatiin siitä vain lisäbuustia.

– Oli siistiä vetää kyllä. Katsoi tuossa Ruotsin nimilistaa ja katsoi, keitä meillä on. Liigaäijät vastaan änäriäijät, oli ihan siisti vääntää. Ei nyt ihan riittänyt.

”Ilman tuollaista veskapeliä ei mitään palaa”

Rehellisyyden nimissä Jääskä myönsi, että ilman Emil Larmin erinomaista työskentelyä tolppien välissä Leijonat ei olisi kyennyt vaikeilla hetkillä rimpuilemaan mukana.

– Ihan hyvillä fiiliksillä me oltiin koko ajan. Pysyttiin pelissä tuloksellisesti kiinni. Kyllä me tiedettiin, että tänään joudutaan painimaan omassa päässä, mutta ei siitä kannata mitään paniikkia ottaa. Se pitää vaan sietää, ja koittaa pitää kaverit pahimmilta paikoilta pois ja Larmi hoitaa loput. Niin kuin hoitikin, Jääskä sanoi.

– [Larmi] Pelasi taas ihan… Niin kuin koko turnauksen meillä on veskarit pelannu… Ilman tuollaista veskapeliä meillä ei olisi ollut mitään palaa.

Nyt on Jääskällä kesäloman aika ja lupa korkata ennen kotimatkaa.

– Aika pitkä siivu on vedetty lätkää. Eiköhän tästä lähdetä vähän purkamaan, Jääskä sanoi.

– Aion ihan muutaman tshekkiläisen oluen maistaa. Ei jää ihan muutamaan, eikä ihan päiväänkään.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS