OSTRAVA. Suomi hävisi Ruotsille MM-kisojen puolivälierässä jatkoajalla 1-2. Pelin jälkeen Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli aivan raivoissaan ottelun tuomaritoiminnasta.

Ottelu ratkesi lopulta ylivoimamaaliin. Suomi joutui alivoimalle, kun Konsta Helenius sai jäähyn koukkaamisesta. Hidastus osoittaa, ettei Helenius välttämättä tehnyt tilanteessa rikettä, vaan osui ainoastaan ruotsalaisen mailaan.

Pelin jälkeen Jaloselta kysyttiin, pyysikö hän tilanteeseen selitystä tuomarilta tai tuomaritarkkailijalta.

– Totta kai me näytettiin video. Ainahan tuomaritarkkailija on tuomareiden puolella riippumatta siitä, mitä siellä jäällä tapahtuu. Ei niitä virheitä ikinä myönnetä, Jalonen aloitti purkautumisensa.

– Selkeästi hän katsoi sen pari kolme kertaa, ja kertaakaan ei [Helenius] osunut hanskaan. Mutta sitten hän [tuomaritarkkailija] sanoi, että se on ihan ok viheltää jäähy tuossa, koska hän [tuomari] luuli, että hän [Helenius] osui. Silloin se on ok. Se on se sääntö kuulemma, että kun luulee että osuu, luulee että on virhe, niin se on ihan ok silloin.

– Mitä hel*ettiä, mitäs meidän pelaaja saa tehdä? Nostaa kaksi kertaa mailaa, ei osu hanskaan, mutta tuomari luulee, että osuu hanskaan. Ja viheltää kun luulee, vaikkei osukaan. Niin se ei ole tuomarin virhe.

– Me pyydettiin vain, että: ”Voisitko sanoa, että se oli virhe?” Sillehän ei enää voi mitään. Mutta ei, ei vieläkään. Tämä on sääntö kuulemma sellainen, että voi viheltää väärin. Ihan käsittämätöntä.

Tuli ehkä aika kevyitä tuomioita Suomelle?

– Tuli aika kevyitä, ja me ei saatu hirveästi. Oli siellä pari sellaista paikkaa, että meidän olisi pitänyt saada ylivoimaa. Kyllä tässä vähän oltiin alakynnessä siinäkin mielessä, Jalonen jatkoi puhisemista.

– Tulee aina välillä mieleen, kenen per*että ne nuolee NHL:n suuntaan. Oikeesti. Ollaanko me väärässä vai ei, mutta siltä se välillä tuntuu.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS