Leijonien MM-kisakuopus Konsta Heleniuksen, 18, povailtiin vielä ennen MM-kisojen alkua tulevan varatuksi parhaissa arvioissa jopa viiden ensimmäisen pelaajan joukossa tämän kesän NHL-varaustilaisuudessa.

Nyt hyökkääjälupauksen draft-osake vaikuttaisi kuitenkin olevan laskussa. The Athletic listasi tuoreessa draft-arviossaan Heleniuksen vasta sijalle 15. Sivuston toimittajat arvioivat Detroit Red Wingsin varaavan suomalaisen omalla vuorollaan ensimmäisen kierroksen keskivaiheilla.

Helenius pelasi Leijonien osalta puolivälierätappioon Ruotsia vastaan päättyneessä MM-turnauksessa neljä ottelua tehoin 0+1.

Vielä vuosi sitten ykköskierroksen varaukseksi povailtu HIFK-puolustaja Aron Kiviharju löytyy vasta listan sijalta 43.

65 pelaajan listalle mahtuivat suomalaisista lisäksi Emil Hemming (33.), Julius Miettinen (34.) sekä Jesse Pulkkinen (48.).

LUE MYÖS: