Florida Panthers eteni Stanley Cup -finaaleihin toista vuotta putkeen. Florida voitti viime yönä New York Rangersin maalein 2-1 ja eteni jatkoon otteluvoitoin 4-2.

Anton Lundell ja Eetu Luostarinen olivat mukana juonimassa voittomaalia. Tilanne lähti liikkeelle Lundellin hyvästä puolustuspelistä, ja lopulta suomalaiskaksikko syötteli kiekon Vladimir Tarasenkolle, joka laukoi limpun sisään.

Ottelun jälkeen kapteeni Aleksander Barkovin toiminta kiinnitti runsaasti huomiota. Hän ei koskenut sormellaankaan itäisen konferenssin voittajalle kuuluvaan Prince of Wales Trophyyn. Yleisen taikauskon mukaan pokaalin uskotaan tuovan epäonnea finaaleihin siihen koskeneelle joukkueelle.

– Tänä vuonna siihen ei kosketa, Barkov naureskeli medialle.

Viime vuonna Barkov ei välittänyt taikauskosta. Hän koski pystiin päävalmentaja Paul Mauricen ohjeista huolimatta. Tälläkin kertaa Maurice sanoi kapteenilleen, ettei pokaaliin ole koskemista ja nyt Barkov noudatti ohjeita.

https://x.com/FlaPanthers/status/1797093474036052367