Mikko Rantasella on vielä yksi kausi jäljellä 9,25 miljoonan dollarin vuosipalkkaista sopimustaan. Hänellä on kuitenkin mahdollisuus neuvotella Colorado Avalanchen kanssa jatkosopimuksesta jo tänä kesänä.

The Denver Postin toimittaja Corey Masisak pohti artikkelissaan, millaisen sopimuksen Rantanen voisi saada. Masisak vertaili Rantasen tilastoja muihin NHL:n parhaisiin laitahyökkääjiin.

Tilastojen perusteella Rantasen kanssa samankaltaisin pelaaja Boston Bruinsin tshekkitaituri David Pastrnak. Malaipyssyn vuosipalkka on 11,25 miljoonaa dollaria. Masisak uskoo, että Rantanen voi saada tätäkin rahakkaamman sopimuksen, sillä palkkakatto on noussut viime vuosina.

Ylärajana Masisak pitää Nathan MacKinnonin vuosipalkka, eli 12,6 miljoonaa dollaria. Sitä Rantanen ei tule ylittämään, eikä pääsemään edes lähelle. Mahdollisena vuosipalkkana Masisak pitää Rantaselle 11,75 miljoonaa dollaria.

Sopimus tekisi Rantasesta historian parhaiten palkatun laitahyökkääjän NHL:ssä. Luonnollisesti hän olisi myös suomalaispelaajien kaikkien aikojen palkkakunkku.