Arvostettuun ”Kolmen kullan kerhoon” ensimmäisenä suomalaispelaajana vuonna 2022 liittynyt Valtteri Filppula, 40, on palkittu European Hockey Awards -gaalassa.

Filppula pokkasi elämäntyöpalkinnon, joka jaetaan vuosittain pelaajalle, joka on uransa aikana osoittanut urheilullisuutta ja omistautumista yhdistettynä yhteisöllisyyteen ja korkeaan pelitaitoon. Filppulan lisäksi ehdolla oli liuta kovia nimiä: Roman Červenka (Rappelswil-Jona Lakers), Beat Forster (EHC Biel-Bienne), Linus Omark (Luleå HF) sekä Martin Růžička (Oceláři Třínec).

Vuoden nuoren pelaajan palkinto meni tulevana NHL-tähtenä pidetylle Örebron Jonathan Lekkerimäelle. Ehdolla oli myös kaksi suomalaista: Ville Koivunen (Kärpät) sekä Jani Nyman (Ilves). Muut ehdokkaat palkinnon saajaksi olivat Axel Sandin-Pellikka (Skellefteå) ja Jiří Ticháček (Rytíři Kladno).

Tappara oli ehdolla vuoden joukkueeksi. Palkinnon voitti tamperelaisten nenän edestä Oceláři Třinec. Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborg puolestaan oli ehdolla vuoden valmentajaksi. Tuo pysti meni kuitenkin Skellefteån päävalmentaja Robert Ohlssonille.

LUE MYÖS: