Joonas Donskoin pudotuspelit mukaan laskettuna yli 500 ottelua käsittänyt NHL-ura päättyi aivotärähdysten seurauksena kauteen 2021-22, joskin virallisesti nyt 32-vuotias ex-hyökkääjä ilmoitti lopettamisestaan vasta vuotta myöhemmin.

Donskoi myöntää Siim Liivikin Wet Show -podcastissa viimeisten parin vuoden olleen uran päättymisen sekä aivotärähdysten jättämien jälkioireiden vuoksi haasteellista aikaa.

– Ei ole kipuja ja oireita jokapäiväisessä elämässä, Donskoi aloittaa, mutta myöntää perään mielialojen olleen alhaalla.

– On mulla ollut masennusta tosi paljon viimeiset pari vuotta. Ja ahdistusta ja ärtymystä. Peliurakin loppui, että johtuuko se siitä vai näistä tälleistä. Terapiassa käyn pari kertaa viikossa ja se jeesaa, Donskoi myöntää.

Kaksinkertaisen Suomen mestarin ja Stanley Cupin finaaleissa pelanneen entisen tähden arki on sujunut kaksijakoisissa merkeissä.

– Normiarjesssa ei ole ongelmia ja pystyy olemaan hyvä iskä poitsuille, Donskoi niputtaa aivotärähdysten ja peliuran jälkeistä elämäänsä.

– Täytyy silti sanoa, että on tämä ollut vaikein vuosi elämässä. Että mitä tässä alkaisi tekemään ja löytää motivaatio siihen. Tietysti lapset… jos ei niitä olisi, niin olisi vielä vaikeampaa, Donskoi toteaa.

Voit kuunnella Donskoin vierailun kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS: