HELSINKI. Suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov myöntää viime kauden olleen iso pettymys.

Florida Panthersin kausi oli melkoista konttaamisestä sekä kaukalossa että niiden ulkopuolella. Seurassa ehti olla melkoisessa turbulenssissa läpi kauden – sen myötä ovi kävi myös joukkueen valmennuksessa. Lopulta pudotuspelipaikka jäi yllättävän kauas.

Suomalaistähti myöntää, että vuosi oli monessakin mielessä vaikea. Samalla hyökkääjä ei halua ostaa tekosyitä viime vuoden vaikeuksiin.

– Paljon on puhuttu ongelmista kaukalon ulkopuolella. Ne ei saisi silti vaikuttaa pelaajiin. Näillä mennään – ei me mietitä, mitä taustalla tehdään johtoportaassa, Barkov ynnää Helsingissä.

Barkov itse valmistautuu jo tulevaan kauteen täynnä tarmoa. Samalla nuorukainen uskoo koko Panthersin parantavan valtavasti viime kaudesta.

– Uskon, että nyt on kaikki hyvin – saamme varmasti hyvän joukkueen kasaan ensi kaudella. Jokainen parantaa henkilökohtaisesti paljon – sillä päästään jo pitkälle.

Viime hetkien tappiot ottavat päähän

Panthersin viime kautta kuvaavat hyvin useat viime hetken tappiot. Joukkue romahti usein ottelun kolmannessa erässä päästäen vastustaja karkaamaan lopulta voittoon.

– Henkisesti olemme vahvempia. Viime kaudella johdettiin monta peliä ja hävittiin loppuminuuteilla. Siinä meni tärkeimmät pisteet, Barkov huokaisee.

21-vuotias Barkov on ehtinyt pelata ikäisekseen jo pitkään NHL:ssä. 252 runkosarjapeliä pelannut kiekkotietokone kertoo ottavansa jo roolia joukkueessa myös vaikeina aikoina.

– Neljä vuotta on tuonut jonkin verran kokemusta. Se auttaa silloin, kun menee huonosti. Tietää, mitä pitää tehdä, jotta saa käännettyä kelkan. Vaikka olen nuori, pystyn myös auttamaan muita ja antamaan neuvoja, Barkov kiteyttää.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo