HELSINKI. Suomalaistähti Patrik Laine myöntää Winnipeg Jetsin viime kauden olleen iso pettymys.

Nuorten pelaajien varassa ollut NHL-seura kärsi kauden mittaan epätasaisista otteista. Sen myötä pudotuspelipaikka jäi lopulta yllättävän kauas.

Laine kertoo odottavansa joukkueen ottavan ensi kaudeksi isoja askelia eteenpäin. Suomalainen löytää helposti ne alueet, joissa joukkueen pitää parantaa.

– Päästettiin ihan liikaa maaleja. Kun joutuu joka ilta tekemään 3-4 maalia, se on aika paljon, kesälomalla ollut Laine summaa Helsingissä.

Joukkueen puolustuspelaaminen oli läpi kauden tuskaista. Laine uskoo, että ensi kaudella tällä osa-alueella nähdään muutos.

Viime kaudella Laineen ruoska teki kovaa jälkeä ylivoimalla – muuten Jetsin erikoistilannepelaaminen haki usein itseään. Nuori kiekkotähti vaatii itseltään ja muulta joukkueelta enemmän sekä yli- että alivoimalla.

– Erikoistilannepelaaminen on toinen parannettava kohta – vastustajat tekivät (meidän alivoimallamme) liikaa maaleja. Samalla myös meidän ylivoimamme pitää olla tehokkaampaa, suomalaistähti lisää.

Henkilökohtaiset tavoitteet korkealla

Myös henkilökohtaisesti Laine odottaa itseltään paljon. Vaikka 36 maalin tulokaskausi oli upea, uskoo Jets-tähti parantavansa menoaan ensi kaudella.

Kesän aikana suomalainen haluaa parantaa tasaisesti jokaista osa-aluetta pelissään.

– Ihan kaikessa löytyy kehitettävää. Pitää olla nopeampi ja tehdä enemmän paikkoja itselleni. Meidän kaikkien täytyy olla parempia kuin viime vuonna – uskon, että sen tulen myös saavuttamaan, Laine kiteyttää.

Lue myös: Patrik Laine tylyttää kriitikoita: ”Olen kuullut, etten pärjäisi NHL:ssä…”

Lue myös: Patrik Laine kommentoi kevään leijonakohua – kuittaa tyynesti suomalaisfanien kritiikin