Leijonilla uudet paitamallit Sotshin olympialaisiin

© Kuva: Kai Lintinen

Suomen miesten ja naisten jääkiekkomaajoukkueet tulevat kantamaan helmikuussa Sotshin talviolympialaisissa päällään uusia pelipaitoja.

Pelipaidat suunnitelleella Nikella on ollut selkeä teema Sotshin talvikisojen jääkiekon pelipaitoja suunnitellessa.

Niken suunnitelijoiden mukaan olympialaisissa pelatessa juhlistetaan ennen kaikkea omaa maataan, joten kummassakin Suomen pelipaidassa on kyse juuri kansallisylpeydestä.

Suunnittelijoiden mukaan valkoinen pelipaita kunnioittaa Suomen lippua ja esimerkiksi aiemmista Leijonien olympiapaidoista tuttu vaakuna on asetettu sydämen päälle.

Sininen pelipaita puolestaan juhlistaa vaakunaa ja tuo sen näkyvästi esiin paidan keskellä. Yksi Sotshin pelipaitojen näkyvimpiä elementtejä on hartioissa käytetyt valoa heijastavat graafiset elementit.

Suomen paidoissa hartiapaikoilla komeilee vaakunasta tuttu leijona.

Niken uudet peliasut ovat myös vastuullisempia ympäristöllisesti, sillä paidat ja sukat ovat tehty 73 prosenttisesti kierrätetystä polyesterista.

Esimerkiksi yhden pelipaidan tekoon on käytetty jopa 17 kierrätettyä muovipulloa, jotka valmistusvaiheessa jalostetaan hiutaleiksi ja sulatetaan langaksi, josta pelipaitojen kangas kudotaan.


PÄIVÄN VIHJE: JOKERIT – AVANGARD OMSK

Hakeeko Ilja Kovaltshukin tähdittämä Omsk pisteet Helsingistä?