Leijona-valmentaja Sotshin maalivahtitilanteesta: ”Päärunko selvä”

© Kuva: Ilari Isotalo

Leijonien maalivahtivalmennuksesta vastaava Ari Moisanen näkee Sotshin kisojen maalivahtitilanteen olevan melko selvä.

NHL-tähdistä koostuvan joukkueen maalille on enemmän kuin tunkua. Se tarkoittaa, ettei tarjolla ole kuin hyviä vaihtoehtoja.

Leijonat.com jututti valmentajaa Karjala-turnauksen yhteydessä.

– Siitä koitetaan valita vain ne siihen ajanjaksoon parhaat vahdit. Meillähän ei ole kuin hyviä vahteja – nyt pitää valita vain ajankohtaan nähden niistä ne parhaimmat, Moisanen tiivistää.

Helsingissä Leijonien maalilla nähtiin Jussi Rynnäs sekä Niko Hovinen. Isokokoinen kaksikko sai valmentajalta pelkästään kehuja.

– Joka turnauksella on iso merkitys. Nämä ovat kuitenkin erilaisia pelejä kuin sarjatason ottelut. Pelinopeus on täällä kuitenkin ihan eri kuin esimerkiksi Liigassa. Siinä mielessä nämä pelit tarjoavat myös maalivahtipelille eri elementtejä.

Varoituksen sana suomalaisella maalivahtivalmennukselle

Moisanen valmentaa tänä syksynä ensimmäistä kattaan KHL:ssä. Se on avannut silmiä kilpailulle, mikä on koventunut myös maalivahtien keskuudessa.

– Näyttää siltä, että saadaan Suomessakin olla koko ajan hermoilla. Yhtään löysää ei täälläkään saada antaa – venäläisillä on massaa ja halua tehdä töitä. Ja nyt sielläkin on alkanut löytyä oikeat nuotit suomalaisvalmentajien avustuksella.

Maalivahtien tehtaana tunnettu suomalainen kiekkoväki saakin tehdä myös jatkossa hommia, jotta pieni maa pysyy kehityksen kärjessä.

– Tilanne on tällä hetkellä se, että saadaan olla Suomessakin antennit pystyssä, ettei jäädä jalkoihin, Moisanen tiivisti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.